Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrouw en Autisme

juli 4 @ 09:30 - 11:00

Om de week op donderdag  van 09.30 tot 11.00 komen we samen bij Eigenwijs Herstel voor onze groep “Vrouw en Autisme”, waar vrouwen met autisme een veilige en ondersteunende omgeving vinden om elkaar te ontmoeten, te delen en te groeien.

Wat houdt het in?

Onze peer-groep biedt een plek waar vrouwen met autisme elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Samen creëren we een sfeer van begrip, waar iedereen zich gehoord en begrepen voelt. We bespreken onderwerpen die relevant zijn voor vrouwen met autisme en bieden elkaar steun en advies. Een peer-group voor vrouwen met autisme betekent dat we als deelgenoten met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen over de ervaring van leven met autisme als je een vrouw bent. Autisme in vrouwen ziet er over het algemeen anders uit dan bij mannen, is vaak niet gezien en erkend en we lopen als vrouwen met autisme vaak tegen andere uitdagingen aan. In de vrouw en autisme groep kunnen we hier samen meer over leren. Een ander voordeel van een peer-group (groep van gelijkwaardigen/gelijk gestemden) is de herkenning en erkenning die je voelt als anderen dezelfde soort ervaringen hebben als jij: ‘oh, dus dat heb jij ook, ik dacht dat ik de enige was…’. Ook kunnen we elkaar ondersteunen en inspireren bij de situaties waar we tegenaan lopen.

We hebben een lijst met thema’s waar we bij de bijeenkomsten gebruik van zullen maken. Hierbij kun je denken aan thema’s als: ‘wat is er anders aan autisme bij vrouwen?’, ‘sociale contacten’, ‘overprikkeling en onderprikkeling’, ‘stress’, ‘grenzen aangeven’, en nog meer. Ook is er ruimte om eigen vragen en thema’s in te brengen. We hebben natuurlijk een structuur met de groep en we hebben thema’s om te bespreken maar de structuur is niet zo bindend dat er geen bewegingsruimte is.

Door:

De groep wordt geleidt door Sofie en Aurora. Sofie is psycholoog en Aurora werkt als ervaringsdeskundige bij R. Bouwman en heeft ervaring als vrouw met autisme.

Aanmelden:

Let op: “Vrouw en Autisme” is een besloten groep. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen, neem dan contact op met je behandelaar bij Bouwman Psychiatrie B.V. voor meer informatie en aanmelding. Vrouw en Autisme is een doorlopende groep, je kunt je aanmelden en instromen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je op een gegeven moment uit de groep hebt gehaald wat er voor jou in zat. Je kunt dan uitstromen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij onze “Vrouw en Autisme” groep op Eigenwijs Herstel!

Gegevens

Datum:
juli 4
Tijd:
09:30 - 11:00
Evenement Categorie:

Organisator

Sofie Spierenburg