Eigenwijs Herstel: Een thuishaven voor herstel

Van harte welkom bij Eigenwijs Herstel, waar we sterk geloven in het begeleiden van mensen naar een geleidelijk herstel, met de nadruk op het bereiken van een respectabel en betekenisvol leven, zowel tijdens als na hun verblijf bij Bouwman Psychiatrie en Eigenwijs Herstel.

Wij zijn een herstel academie bestaande uit een team van ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en behandelaars die samenwerken om jou te begeleiden naar een geleidelijk herstel.

‘T Hart

Centraal staat ’t Hart, het kloppende hart van Eigenwijs Herstel. T ‘Hart is een fysieke ontmoetingsplek waar mensen samenkomen om te spelen, ontdekken, leren en deelnemen aan diverse levensfacetten. Gelegen naast een prachtig stadspark biedt deze plek ruimte, afleiding en inspiratie. Hier zijn minimale regels en de regels die er zijn, zijn enkel gericht op vrijheid en veiligheid, zodat jij je volledig kunt richten op jouw herstel. Bezoekers kunnen ’t Hart zo lang en vaak bezoeken als goed voor hen is.

Wij-land

In ons ‘Wij-land’, zoals wij het noemen, streven we ernaar dat jij je welkom en thuis voelt in ’t Hart. Of je nu voor de eerste keer binnenstapt of al vaker bent geweest, wij verwelkomen jou met open armen. Hier mag je vrij bewegen, waardevolle banden opbouwen en jouw eigen pad naar herstel bewandelen, in jouw eigen tempo.

Presentie

Bij Eigenwijs Herstel omarmen we de presentiebenadering, waarbij ervaringsdeskundigen een cruciale rol spelen. Deze benadering legt de nadruk op echte aanwezigheid en het opbouwen van waardevolle relaties, als basis voor groei en steun. We geloven dat je er pas echt voor iemand kunt zijn als je ook daadwerkelijk met die persoon bent; dat is wat we bedoelen met presentie.

Bij Eigenwijs Herstel gaat het niet alleen om steun ontvangen, maar ook om de mogelijkheid om te groeien en bloeien. Dus welkom thuis bij Eigenwijs Herstel, waar jouw herstelreis begint en waar je altijd een plek vindt om te zijn wie je bent.