Erik Munnik

Erik Munnik is als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige een ervaren professional in de zorg. Hij begon zijn carrière in de verslavingszorg van Amsterdam en heeft later een autisme afdeling opgezet in de Meregaard.

Als oprichter van Eigenwijs Herstel gelooft Erik sterk in de kracht van echte verbinding, met zijn motto “Je kunt er pas voor iemand zijn als je met iemand bent”.

Met zijn toewijding aan inclusie en compassie inspireert Erik anderen om hetzelfde te doen, waardoor er binnen Eigenwijs Herstel een plek ontstaat waar iedereen ’thuis’ mag komen, stap voor stap.


Ilse Mateijsen

Ilse Mateijsen is een Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Autismedeskundige. Haar missie is om anderen te horen en te ondersteunen tijdens hun herstel. Bij Eigenwijs Herstel sluit haar visie naadloos aan op het werken vanuit het hart en voortdurend te streven naar vernieuwende zorgmethoden.

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en autismedeskundige is Ilse binnen R. Bouwman Psychiatrie nauw betrokken bij de behandeling van mensen, voornamelijk met AD(H)D en autisme. Bij Eigenwijs Herstel vervult zij de rol van penningmeester, waarbij zij een belangrijke rol speelt in het beheren van financiële aspecten en het waarborgen van een gezonde financiële basis voor onze activiteiten.


Kamal Eric Bergman

Kamal Eric Bergman is een bestuurder met een hart voor mensen. Sinds 2020 maakt hij deel uit van R. Bouwman Psychiatrie en van Eigenwijs Herstel, waar de cliënt altijd op de eerste plaats staat. Na zijn werk voor een energiereus heeft Kamal de overstap gemaakt naar de zorgsector.

Naast zijn rol als bestuurder is Kamal ook persoonlijk begeleider. In zijn vrije tijd geniet hij ervan om muziek te maken en te schrijven, wat zijn creatieve kant weerspiegelt.

Kamal heeft het creëren van een warme, inclusieve omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen hoog in het vaandel staan.


Jet Kooijman

Jet Kooijman is een toegewijde ambulant begeleider en actief binnen Eigenwijs Herstel. Zij organiseert de spelletjesmiddagen op de vrijdagmiddag tijdens het Eigenwijs Herstel café. Haar enthousiasme en gastvrijheid zorgen ervoor dat deze middagen iedereen zich welkom voelt.

Tijdens het Eigenwijs Herstel café nodigen we je van harte uit om langs te komen en deel te nemen aan verschillende activiteiten. Of je nu zin hebt in een spelletje, een goed gesprek of gewoon wat ontspanning, je bent welkom. Jet biedt een divers aanbod van activiteiten, waaronder bordspellen, kaartspellen en andere gezelschapsspellen. Maar als je liever iets anders wilt doen, zoals schilderen, kleien, bakken, een film kijken, wandelen of iets heel anders, staat zij daar ook voor open.

Jet’s toewijding aan het creëren van een inclusieve en stimulerende omgeving draagt bij aan de warme en gastvrije sfeer van Eigenwijs Herstel.


Leo

Leo is een van de kernleden van Eigenwijs Herstel. Sinds het prille begin is hij actief en gepassioneerd betrokken bij onze stichting. Zijn liefde voor de natuur en zijn expertise in groen maken hem van onschatbare waarde voor het onderhouden van onze tuin, die hij met warmte en gastvrijheid een fijne plek wil maken voor iedere bezoeker.

Het volgen van een studie als ervaringsdeskundige op latere leeftijd en het overwegen van een opleiding filosofie ziet hij als manieren om dichter bij zichzelf te komen, een inhaalslag die hij met enthousiasme omarmt.

Ondanks zijn overstap heeft Leo ook vele jaren met plezier en toewijding gewerkt als business consultant, waarbij hij zijn expertise en passie voor het helpen van anderen heeft ingezet.


Paula van Ginkel

Paula van Ginkel is een waardevol lid van ons team bij Eigenwijs Herstel. Als ervaringsdeskundige zet zij haar expertise en persoonlijke ervaringen in om anderen te ondersteunen op hun herstelreis. Ze ziet zichzelf vooral als een gesprekspartner waarbij presentie en empathie de kern vormen van haar benadering.

Paula’s betrokkenheid bij het welzijn van anderen gaat verder dan alleen haar werk als ervaringsdeskundige. Ze heeft een actieve rol gespeeld bij het opzetten van Eigenwijs Herstel en heeft met toewijding de workshop ‘Vrouw en Autisme’ voorgezeten. Haar passie voor het delen van kennis en het creëren van een ondersteunende gemeenschap komt tot uiting in al haar inspanningen.

Met haar warme en invoelende benadering draagt Paula bij aan een omgeving waarin iedereen zich gehoord en gesteund voelt.


Aurora Königel

Aurora Königel zet zich sinds begin 2024 actief in voor Eigenwijs Herstel, waar ze een belangrijke rol speelt in het opbouwen van een solide fundament voor deze waardevolle stichting. Haar betrokkenheid bij het creëren van een sterke basis weerspiegelt haar toewijding aan de groei van het initiatief.

Voorafgaand aan haar betrokkenheid bij Eigenwijs Herstel heeft Aurora zelf de kracht van werken vanuit presentie mogen ervaren tijdens haar tijd bij Eigenwijs Herstel en R. Bouwman Psychiatrie. Deze benadering heeft haar enorm geholpen in haar eigen herstelproces. Bovendien heeft het gevoel van thuis zijn in het ‘Wij’-land, waar iedereen zichzelf mag zijn, haar veel steun geboden.

Met haar ver gevorderde herstel en haar passie en ervaring in het management, gebruikt Aurora nu haar ervaring en expertise om de stichting een stevig fundament te geven. Haar inzet draagt bij aan het realiseren van de missie van Eigenwijs Herstel en het creëren van een omgeving waarin iedereen op eigenwijze mag groeien en herstellen.


Sofie

Sofie is een veelzijdige professional en afgestudeerd psycholoog.

Met haar betrokkenheid bij Eigenwijs Herstel, die al enkele jaren teruggaat, heeft Sofie een waardevolle bijdrage geleverd aan verschillende initiatieven binnen de organisatie. Zo heeft ze actief meegewerkt aan de organisatie van de eet- en kookclubs, waarbij ze een sfeer van samenhorigheid en ondersteuning heeft helpen creëren. Vanaf 1 juli 2024 gaat zij de groep ‘Vrouw en Autisme’ herstarten.

Sofie’s toewijding aan het welzijn van anderen en haar expertise maken haar een onschatbare aanwinst voor ons team bij Eigenwijs Herstel.


Jaina

Jaina is een gedreven ervaringsdeskundige die momenteel de AD-opleiding voor ervaringsdeskundigheid volgt. Zij draagt bij aan de eet- en kookclubs, waar ze koken en samenzijn combineert om een gastvrije omgeving te creëren voor alle deelnemers.

Met haar eigen ervaring als vrouw met autisme en haar kennis, levert Jaina een waardevolle bijdrage aan de activiteiten en gesprekken, waarbij ze een bron van inspiratie en steun is voor anderen.

Jaina’s toewijding aan het ondersteunen van anderen en haar streven naar persoonlijke groei maken haar een geliefd lid van Eigenwijs Herstel.


Henriette

Henriette is een toegewijd persoon die momenteel de AD-opleiding voor ervaringsdeskundige volgt. Ze is actief betrokken bij Eigenwijs Herstel en heeft verschillende taken, zoals presentie bieden in ’t Hart van Eigenwijs Herstel en het bijspringen bij de balie.

Met haar achtergrond als doktersassistente heeft Henriette waardevolle ervaring en expertise opgedaan. Nu zet ze zich in om deze kennis en haar recente kennis van de opleiding ervaringsdeskundige te gebruiken om de bezoekers van Eigenwijs Herstel te ondersteunen.

Henriette is echt betrokken bij het welzijn van anderen en werkt hard om zelf ook nog verder te groeien.