Presentie

Bij Eigenwijs Herstel omarmen wij de presentiebenadering. Dat betekent dat we geloven in de kracht van werkelijke aanwezigheid en het opbouwen van relaties. Wij begrijpen dat effectieve ondersteuning begint met écht bij de ander zijn, met volledige aandacht en betrokkenheid. Bij ons gaat het erom dat je er pas echt voor iemand kunt zijn als je ook daadwerkelijk mét die persoon bent; dat is wat we bedoelen met presentie.

Bij de geborgde presentie binnen Eigenwijs Herstel is er een belangrijke rol weggelegd voor ervaringsdeskundigen die al verder in hun herstel zijn. De presentiebenadering is een manier van werken die de relationele afstemming tussen ervaringsdeskundigen en bezoekers als basis voor groei en steun ziet. Een basis voor herstel ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander en op wat hij of zij nodig heeft.

‘Wij-land’

In Eigenwijs Herstel willen we dat jij je welkom voelt in ons ‘Wij-land’. Ons doel is om jou het gevoel van thuiskomen te geven in ’t Hart, waar je vrij kunt bewegen en waardevolle banden kunt opbouwen met medebezoekers en ervaringsdeskundigen.

In ons ‘Wij-land’ is ’t Hart meer dan alleen een plek; het is een vertrouwde basis waar jij je op je gemak mag voelen en jezelf mag zijn. Of je nu voor de eerste keer binnenstapt of al vaker bent geweest, wij verwelkomen jou met open armen en geven je de ruimte om op jouw eigen tempo te groeien.

Bij Eigenwijs Herstel geloven we in de kracht van gemeenschap en de waarde van verbinding. Bezoekers mogen ’t Hart zo lang en vaak bezoeken als goed voor hen is. Hier vind je niet alleen steun maar ook de mogelijkheid om jouw eigen pad naar herstel te bewandelen. Welkom thuis bij Eigenwijs Herstel!.