Vrouw en autisme.

Als vrouw met autisme heb je een andere beleving van het leven dan mensen zonder autisme en zelfs anders dan mannen met autisme. Vaak ben je pas laat gediagnosticeerd, was je ‘anders’ dan anderen en heb je enorm je best gedaan om ‘het goed te doen’, misschien zelfs zonder ooit te weten wanneer het eigenlijk goed is. Een balans vinden tussen wat je zelf nodig hebt en wat de buitenwereld van je vraagt valt niet altijd mee, hoewel andere mensen dit moeiteloos lijken te kunnen. Bij het krijgen van de diagnose vallen er vaak veel puzzelstukjes op hun plek.
Deelnemen aan een groep waar meer vrouwen met autisme zitten kan extra herkenning en erkenning geven: ‘Goh, heb jij dat ook?? Ik dacht dat ik de enige was’. Onderling kun je begrip vinden, tips uitwisselen of gewoon genieten van het gegeven dat je niet de enige bent.
De vrouw en autisme groep is dus een peer-groep. Ze wordt geleidt door twee ervaringsdeskundige vrouwen met autisme: Jaina en Paula. Meestal zitten we als vrouwen onderling met elkaar te praten. Soms nodigen we een gastspreker uit aan wie we vragen kunnen stellen over dit thema.

We beginnen met een kopje thee en een koekje om half elf op de donderdagochtend. We eindigen met de mogelijkheid tot lunch waar je aan deel mag nemen als je daar behoefte aan hebt.
Hoe wat waar wanneer
Vrouw en Autisme is er iedere donderdagochtend op de oneven weken. Van 10.30 tot 12.30 inclusief de mogelijkheid tot lunch.
We zitten op de bovenste etage bij Bouwman in de middelste ruimte.
Je kunt je voor de groep aanmelden bij Paula (paula@bouwman-psychiatrie.nl) of Jaina (jaina@bouwman-psychiatrie.nl). Deelname is vrijblijvend: vrouw en autisme is een doorlopende groep waar je aan deel kunt nemen zolang je daar baat bij hebt, de groepssamenstelling zal daardoor wisselend zijn.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *